NLF / Hangglidingparagliding / Rikssenter for hang-, para- og speedgliding i Vågå
Nilsen Trond

Rikssenter for hang-, para- og speedgliding i Vågå

Rikssenteret i Vågå.

SENTERET ER FORTSATT IKKE FULLT REHABILITERT ETTER OVERSVØMMELSEN HØSTEN 2018, MÅLET ER AT DET VIL STÅ FERDIG I LØPET AV SOMMEREN 2020

Status per 02/07/20 er :

Kjøkken er ikke på plass i 2.etasje
Dusjmulighet og toalett skal finnes i begge etasjer fra og med fredag 12/6 (Det var funnet en feil på vannpumpa)
Per i dag er det muligens ikke drikkevannskvalitet på kranvannet  - brønn skal renses og fikses - det anbefales at man medbringer drikkevann.
I juli vil senteret være bemannet og da kommer ting sakte men sikkert på plass
.

Det vil finnes mulighet for strømtilkobling på husveggen - ha lang ledning - vi måtte montere de nye flomsikkert. Etterhvert vil det nok komme elbil lader også.

Det vil finnes en leiebil på senteret slik at transport til start og eventuelt henting kan arrangeres.
OBS: Det SKAL betales for ALL bruk av bilen - Det koster 1,50/per kilometer (som skal dekke diesel) - Se priseksempler nederst

1.etasje rehabiliteres ikke ut over dusjanlegget for å unngå at senteret må stenges igjen ved neste store flom. Her vil det etterhvert bli satt inn noe møbler som kan overleve neste flom, men i all hovedsak vil 1.etasje bli stående tom. Den kan selvsagt benyttes, men komforten vil være begrenset.

+ + +

I 1992 ble Rikssenter for hang- og paragliding åpnet i Vågå kommune. Senteret ligger 2,5 km øst for Vågåmo sentrum, ca 30 km fra Lom retning østover og ca 25 km fra OTTA i Gudbrandsdalen retning vestover.

Senteret er åpent i sommerhalvåret. Her kan våre medlemmer og andre besøkende piloter komme for å fly og treffe andre med samme interesser. 

Senteret tilbyr overnatting inne (max 9 personer) eller camping ute. Vi finnes også lokale taxi sjåfører som kan ta på seg transport til toppen. Senteret har internett, dusj, kjøkken og oppholdsrom som kan benyttes etter dagens tur(er).

Hovedstarten er Vole som er en sørvendt start 720 meter over landingen utenfor senteret. Landingen er ca 300 x 100 meter og skulle være stor nok for alle. NB: på østsiden av landingen går Ottaelva som til tider kan være stor og farlig å lande i. Det finnes ytterligere 2 starter høyere enn Vole på Jetta/Blåhøe; Salknappen og Blåhøe. Er ikke værforholdene gode i Vågå kan vi fly i Heidalen eller Gudbrandsdalen hvor været kan være forskjellig fra Vågå. Et tredje alternativ er å kjøre vestover og fly på Bismo eller på Juvass som ligger opp mot Galdhøpiggen. Så det finnes vanligvis alltid et sted i Vågå eller innen en times kjøring som man kan fly på.

Prisene i 2020 er de samme som i 2018:
Overnatting inne medlem/ikke-medlem = Kr 200,-/Kr 250,- per døgn
Camping ute i bare sovepose, telt, campingvogn eller bobil medlem/ikke-medlem = Kr 100,-/Kr 150,- per døgn
Daggjester som bruker senterets fasiliteter - Kr 25,- per dag
Strøm til telt/vogn/bobil = Kr 20,- per døgn

Bidraget går til å dekke kostnadene til drift av bygget, leie av landing, renhold, værstasjon, tv og internett så det er ikke hvordan du velger å sove som avgjør om du bør betale eller ikke. Husk dette er et bidrag som går til et felles gode som vi regner med at du fortsatt ønsker å kunne benytte.

Kjøring til lokale flysteder har fast pris. Annen kjøring Kr 1,50 per km (for hele bilen uavhengig av hvor mange som er med) Du kan enten velge å betale for hele bil med Kr 1,50 per km - Antall = antall kjørte km - eller dele totalsummen for turen på antall som er med i bilen og hver og en betaler sin andel - Husk å angi hvor du har kjørt.

Husk at kjørte km ved henting er tur+retur !!

Du betaler med Vipps: #13920 HPS Rikssenter Vågå