NLF / Mikrofly / Nytt styre i NLF Mikroflyseksjonen
Roger Holm

Nytt styre i NLF Mikroflyseksjonen

Luftsportstinget valgte et nytt styre, som var enstemmig innstilt på årets seksjonsmøte i NLF Mikroflyseksjonen. Sigurd Brattetveit ble ny leder, mens tidligere nestleder Stein-Erik Lundblad, Claudia Kruber og Pål Vindfallet ble gjenvalgt i de samme rollene. De nye styremedlemmene ble Stig Børrestuen og June Karlgård, mens Hans Kristian Auflem ble ny ungdomsrepresentant.


Avtroppende styreleder Petter Faye-Lund t.v overlater styringen til Sigurd Brattetveit

Senere på kvelden avholdt styret sitt første styremøte, der styret ble formelt konstituert, og hvor de også la en grov plan for sitt arbeid de kommende måneder. Neste styremøte blir under luftsportsuka i juni. Lederen hadde hatt en samlete med alle i styret, og kunne melde om stor entusiasme for ta opp stafettpinnen etter det forrige styret og fortsette å arbeide for klubbenes og medlemmenes beste i de neste to årene.

Nytt av året etter Luftsportstingets vedtak lørdag kveld, er at seksjonens komiteer nå skal kalles utvalg, med ett unntak, valgkomiteen. Dette og noen mindre organisatoriske endringer kommer i den neste revisjon 6.4 av Mikroflyhåndboken. Du kan se mer detaljer om styret og utvalgene ved å klikke på KONTAKT OSS over her, og så klikke videre på Fullstendig kontaktliste.


Torkell Sætervadet forteller møtet om EU forhandlingene og den pågående vektprosessen

Forøvrig hadde seksjonsmøtet et meget interessant innlegg av Torkell Sætervadet angående vårt mangeårige arbeid for å øke tillatt avgangsvekt på mikrofly gjennom European Microlight Federation. Nå er saken oppe i EU systemet, og for oss utenfor EU er saksgangen i Ministerråd og Parlament forholdsvis ukjent. Nå ble dette vist fram på en meget enkel måte og med forventninger til et for oss positivet resultat. Likevel uten at en på dette tidspunktet kunne vise til et konkret resultat.


Generalsekretær John-Eirik Laupsa t.v tildeles årstakk for 2017 fra Odd-Tore Ohnstad t.h

President Rolf Liland og Generalsekretær John-Eirik Laupsa besøkte alle seksjonsmøtene denne dagen, og da de kom til Mikroflyseksjonen kunne Odd-Tore Ohnstad tildele generalsekretæren Aktiviteteskomiteens årstakk for 2017, en tradisjon den har hatt i svært mange år. Årstakken ble gitt Laupsa "for å være en utrolig arbeidsom teambuilder, som nyter stor respekt både innad og utad".


Håkon Fosso t.v og Per T Høyland tildeles FAI kolibri diplom for sin minneflyging

Under kveldens fellesmiddag fikk Håkon Fosso og Per T Høyland tildelt FAIs Kolibri-diplom for sin bragd da de den 30 juli 2014 fløy over Nordsjøen til minne og ære for Trygve Grans 250 nautiske mils lange rekordflyging, som da var verdens lengste flyging over åpen sjø. Flygingen startet og landet nøyaktig 100 år etter, på de samme stedene som Trygve Gran hadde gjort, fra Cruden Bay i Skotland til Reve på Jæren. Dette internasjonale diplomet henger svært høyt, og det tildeles kun ett slikt diplom i året.