NLF / Seilfly / Lassen og Kvitne ble Norgesmestere
Steinar Øksenholt

NM FAI i åpenklasse og klubbklasse ble avsluttet med siste konkurransedag lørdag 27. mai på Notodden. Mesterskapet var tilbake på Notoddens seilflysenter og var sist gang arrangert der i 1995. I år stilte 17 piloter til start fordelt på 7 i klubb og 10 i åpenklassen. Langtidsvarselet for uken var bra og slo til og gav 5 gyldige konkurransedager i tillegg til 3 flybare treningsdager.

I åpenklassen var det svært tett frem til siste konkurransedag hvor kun 6 poeng skilte gull og sølv. På siste dagen var det Henning Lassen, Oslo SFK, som trakk det lengste strået og henviste Per Morten Løvsland, Sandefjord Seilflyklubb, til sølv. Bronsen gikk til Vidar S. Ingebretsen, Sandefjord Seilflyklubb.

I klubbklassen var Kato Kvitne, Os Aero Klubb i toppen gjennom hele uke. Jo Inge Bjørø kom sterkt mot slutten, men kunne reelt ikke true Kvitnes gull. Derfor sølv til Bjørø og bronse til Kristoffer Samuelsen. Altså storeslem til Os Aero Klubb i denne klassen.

Harald Høimyrs minnepokal gikk til Per Morten Løvsalnd som presterete den raskeste flygningen på over 300km

Med god hjelp fra flere resurser gjennomførte Sandefjord Seilflyklubb et prikkfritt arrangement. Det er takknemmelig å arrangere konkurranser i slikt et vær. Mange klubbmedlemmer sto på gjennom uken og bidro til en svært god atmosfære. Pilotene satt helt klart pris på å være tilbake i Telemark med sin vakre og unike natur.

Seilflyseksjonen gratulerer medaljevinnerne og takker Sandefjord Seilflyklubb som arrangør.